• Concert comiat Al Tall
 • Aplec danses Castelló
 • Festifolk Mugardos
 • Processó
 • 24 hores
 • Intercanvi Gaiteros de Morella
 • Santa Cecília
 • Concert comiat Al Tall
 • Nanos i gegants
 • 24 h d'Alcoi
 • Nanos i gegants

Aquests són els mestres actualment a l'escola de La Degollà. Si piqueu sobre les imatges podreu veure més informació.

Ximo Albero Ribera

Ximo Albero Ribera nace en Valencia en 1985

 

FORMACIÓN ACADÉMICA

2002 – Finaliza los estudios de Educación Secundaria Obligatoria

2004 – Finaliza los estudios de Bachiller (Ciencias Sociales).

2007 – Finaliza los estudios de Grado Superior en Administración de Sistemas informáticos.

 

Actualmente estudia Diplomatura en Ciencias Empresariales en la Universitat de València.

FORMACIÓN MÚSICAL

1995 – 2000 Recibe clases de solfeo en la S.M de Alboraia.

2000 – 2003 Recibe clases de dolçaina en la S.M de Alboraia del profesor Josep Leto Melero i Crespo.

2003 – 2007 Recibe clases de dolçaina en el Conservatorio Profesional de Música de Valencia “José Iturbi” con el profesor Xavier Richart con una calificación media de excelente.

2005 – 2007 Recibe clases de solfeo y trombón en la SM de Alboraia.

2006 - Realiza diferentes cursos:

Edición de partituras con Finale impartido por Xavier Richart.

Manipulación y construcción de cañas de dolçaina por Pau Puig.

Técnicas de respiración para instrumentistas de viento impartido por Manuel Peinado Asensio (Osteópata y Fisioterapeuta).

En 2009 realiza la prueba de acceso a G.Prof de Música en el conservatorio “Joaquín Rodrigo” de Sagunto obteniendo el acceso al Conservatorio Profesional de Música “José Iturbi” donde estudia el Grado Profesional de Música en la especialidad de dolçaina.

En 2010 participa en la I Jornada – Taller de construcción, elecció i manipulació de canyes per a dolçaina organizado por l’Aljub e impartido por Vicent Sanz i Pérez.

 

EXPERIENCIA MUSICAL

Pertenece al grupo l’Aljub de Bocairent ( grupo de la federación de dolçaina de la C.V), al grupo de la S.M. de Alboraia (grupo de la federación de folklore i  de dolçaina de la C.V)  y al grupo Ressons de Banyeres de Mariola.

Ha  colaborado en las siguientes grabaciones:

 • CD en directo del Alferez Cristiano de Alcoi, Alcodianos 2007.
 • CD del centenario de la Sociedad Musical de Alboraia 2007.
 • CD en directo del Mig Any de Muro 2007 con la U.M de Bocairent.
 • CD del aniversario de los Maseros de Mutxamel con la Lira de Quatretonda 2008.
 • CD del XIV concierto de Música Festera por la S.M. de Banyeres de Mariola 2008.

Ha participado en la inauguración del Palau de la Ópera “Reina Sofía”, Premis Jaume I, visita del Papa Benedicto XVI a Valencia, presentación de la Reina de Valencia en Barcelona, en la “La Fête du Citron” en Menton (Francia), “Sol y fiesta” en Leucate (Francia) y Carnaval de Niza (Francia) junto al Ballet Ópera de Ontinyent, Santa Lucía en Reus, presentación del Valencia C.F en Mestalla, Passada de l’Ascensió en Granollers, Diada Nacional de Cataluña en Barcelona, interpreta el Himno de la Comunidad Valenciana en los actos conmemorativos del centenario de su composición y de la exposición regional entre otros.

Ha pertenecido al Braçal de Banyeres de Mariola y La Brama de Bonrepòs i Mirambell, colabora frecuentemente con grupos como la Degollà y la Cordeta de Alcoi, la Colla d’Ontinyent o la Xafigà de Muro y ha colaborado con agrupaciones como La Inestable, Perkumba-Rau, el Sogall, Abartrell, Xarxa Teatre, Banda Municipal de Valencia, Orquesta Mare Nostrum, Orquesta de Valencia o los grupos de rock Obrint Pas, Arròs Caldós y Auxili.

Obtiene el 3r premio en el Certamen para Collas de Dolçaina i Percusión “Ciutat de Manises” con la colla La Brama.

Ha realizado actuaciones de música barroca acompañado de órgano y piano.

Ha sido profesor de dolçaina en la escuela de Junta Central Fallera (Valencia) de 2005 a 2009.

Actualmente es profesor de dolçaina en:

 •  · Escola de l’Aljub de Bocairent desde 2008.
 • · Unió Musical l’Eliana desde 2008.
 • · La Degollà d’Alcoi desde 2009.

Rafa Gisbert "Cato"

Rafael Gisbert (Cato): Inicia els seus estudis a la dolçaina a partir dels 10 anys a la atenció del dolçainer Joan Martínez, als pocs anys de tocar la dolçaina entra a formar part del grup La Xafigà, que, per aquells temps estava dirigida baix la batuta d’en José Rafael Pascual Vilaplana.

En aquesta agrupació recorreria bona part de la Comunitat Valenciana i participarien amb espectacles de Xarxa teatre i actuacions en el C.A.T. de Barcelona.

També tindria com a professors a Xavier Richart i Hipolit Agulló  en el qual acabaria els estudis de dolçaina en l’Escola de música tradicional La Xafigà obtenint un notable en el últim curs.

Gracies a la incursió a la música Folk coneix el sac de gemecs i comença a estudiar-lo de la ma de Francesc Sans i Bonet, poc mes tart s’interesaria per altre instrument, el saxofó, per tal d’ampliar coneixements amb un instrument mes complet.

Al poc temps d’estudiar saxofó entraria a formar part de la plantilla de Xarxa teatre recorrent gran part d’Europa arribant fins a Dinamarca o Eslovènia, i també actuacions a Caracas (Veneçuela) i a tot arreu d’Espanya i la Comunitat Valenciana

Cal destacar participacions amb grups com Rodamóns i Crú, i Urbalia Rurana amb Maurizio Martinotti, i fou membre dels grups L’ham de foc i Aljub.

Actualment també es membre de la unió musical de Muro i dona classes de sac de gemecs, gaita i dolçaina a l’escola de música tradicional La Xafigà

 

Discografia:

 1. Xafigà. Cavall de foc (CD 1995)
 2. Xafigà, De verema. (CD, 2008).
 3. L'Ham de Foc. Cor de Porc (CD, 2007)
 4. Aljub. Escarbant en la memòria (CD, 2004)

Lorena Pons Martí

 LORENA PONS MARTÍ (DOLÇAINA)

Mestra de dolçaina i de llenguatge musical del grup de dolçainers “La Degollà” on imparteix classes des de fa 6 anys.

Mestra de dolçaina de la “Unió Musical” de Cocentaina des de fa 5 anys.

Diplomada en Magisteri en Educació Musical, exercint com a mestra funcionaria en l'actualitat.

Actualment cursa estudis de 6é de dolçaina, de llenguatge musical i de piano a l'ECMC de Muro i de clarinet a la Unión Musical de Cocentaina.

Ha cursat estudis de dolçaina i de tarota a l'EMT la Xafigà de Muro.

Ha realitzat cursos al voltant de la música tradicional a Avila (I curs nacional de Dulzaina, 2006).

Actes recents:

I concert de Música Festera de dolçaines a Alcoi: 23-03-2011 amb la Degollà.

Espectacle Música i Misticitat, amb la Degollà, Alcoi 16-04-2011.

Jordi Sempere Azorín

Jordi Sempere Azorín naix a Alcoi el 1984. Inicia els seus estudis de percussió en la Colla de Dolçaines La Degollà d’Alcoi amb el Professor Rafael Juan Abad, amplia els seus estudis musicals ja dins de la Acadèmia de Musica de la Societat Musical Nova d’Alcoi on estudia Percussió amb Juan Ponsoda i inicia els estudis oficials en el Conservatori Professional “Guitarrista Jose Tomás” d’Alacant on aconsegueix la primera posició en els proves d’accés al Grau Mitja.Baix el tutelatge del professor de percussió Juan Ponsoda realitza els 6 cursos del Grau Mitja en només 3 anys.

Actualment cursa els estudis superiors de Percussió en el Conservatori Superior d’Alacant Oscar Esplá amb el profesor Joan Soriano.

Ha treballat harmonia i analisis amb Ramon Garcia i Angel Lluis Ferrando i ha estudiat direcció amb el Mestre Jose Rafael Pascual Vilaplana.

Ha assistit a cursets de percussió internacional amb professors com Gordon Stout, Manel Ramadà, Gratti Murcia, Miquel Bernat, Ruud Wiener, Katzarina Miczka, Amy Lynn Barber,William Moersch, Markus Leoson (Suècia), Ivana Bilic (Croàcia) Nancy Zeltsman, Peter Sadlo (Alemanya) etc….

Ha col•laborat amb nombroses entitats musicals en Alcoi com la Orquestra de Plectre Harmònica Alcoiana, la Jove Orquestra Alcoiana, la Orquestra Simfònica Alcoiana, Bandes com l’Unió Musical d’Alcoi, Unió Musical Contestana, L’Avanç de Campello, etc... Colles de dolçaines com la Xafigà de Muro, la Colla d’Ontinyent, Mal Passet de Cocentaina, L’Arraix de Campello i també ha participat en espectacles amb Xarxa Teatre.

Imparteix classes de percussió i de tabalet desde els 16 anys en diverses entitats musicals, actualment imparteix classe de percussió en la Escola de Musica Tradicional « La Xafigà », en la Colla de Dolçaines « La Degollà » d’Alcoi i els Arreplegats de Xixona,en l’Agrupació Santa Cecilia de Castalla i en altres escoles….

En el camp de direcció actualment dirigeix l’Aljub de Bocairent, al Sogall de Castalla, La Degollà d’Alcoi, i ha col.laborat com a director en la Orquestra de Plectre i Pua Alcoiana i la Banda Juvenil de l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Castalla

Josep Pons Martí

JOSEP PONS MARTÍ (DOLÇAINA)

·  Mestre de dolçaina i subdirector del grup de dolçainers “La Degollà”, on imparteix classes des de fa 12 anys.

· Mestre de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters des de l’any 2005.

· Segon premi en el IV Concurs Nacional de Jóvens Intérprets “Villa d’Albuixec” en 2001.

· Primer premi com a director del cor infantil Perputxent de Beniarrés  al XXI concurs de Nadaletes de L’Orxa en 2009.

· Diplomat en Ingenieria Tècnica Industrial Electrònica i en Magisteri en Educació Musical, exercint com a mestre funcionari en l’actualitat.

· Forma part de diferents grups de música on fa servir instruments com ara la dolçaina, tarotes, acordió....

 • “La gelosia”: música del renaixement.
 • “De sustancia”: rock
 • “Kalinka” , “Pelandruska”: Folk.

· Actualment cursa estudis de 7è d’acordió a l’ECMC de Muro, té els estudis superiors de dolçaina cursats a l’EMT La Xafigà de Muro, a més  de 3 anys d’estudis de sac de gemecs i 3 anys de violí al conservatori d’Alcoi. Ha realitzat cursos al voltant de la música tradicional a Àvila (I curs nacional de Dulzaina) i Girona (VI,VII, IX, XIII i XIV FESTCAT), Seminari de Jazz a València.

· Ha realitzat xarrades i ponéncies sobre “Dolçaines del món” en diferents localitats valencianes i espanyoles: Universitat d’Alacant, Santa Pola, València, Jornades d’instruments tradicionals a Dènia, Pego, El Verger, Mugardos (A Coruña) i Alcoi. També va participar en el “Toquem madera” de 2010 com a mestre de dolçaina a l’ECMC de Muro, així com a membre del jurat del concurs d’olleta al MigAny d’Alcoi de 2010 com a representant dels músics de la ciutat.

· Ha enregistrat un cd junt a Paco Amaya (organista de Sant Jordi) de música antiga i del renaixement amb motiu del concert celebrat en Gener de 2007 dins dels actes de la alferecia dels alcodians.

Joomla Templates by Joomla51.com