• Concert comiat Al Tall
  • Aplec danses Castelló
  • Festifolk Mugardos
  • Processó
  • 24 hores
  • Intercanvi Gaiteros de Morella
  • Santa Cecília
  • Concert comiat Al Tall
  • Nanos i gegants
  • 24 h d'Alcoi
  • Nanos i gegants

El grup de Dolçainers i Tabaleters "La Degollà", som un grup de músics aficionats alcoians que portem al carrer la música popular amb dolçaina i percussió.

El grup naix en 1989, intentant buscar una relació amb la música de Moros i Cristians. Aconseguit aquest aspecte i amb una consolidació evident dins del món musical de la dolçaina, el grup es llança cap a la incorporació d´altres estils musicals, sempre tenint com a punt de referència la dolçaina i el tabal, però incorporant altres instruments a la disciplina del grup com les tarotes, sac de gemecs,...

En l´actualitat, entre el grup principal i l´escola, son prop de 60 persones els que integren l´estructura del grup.


Els nostres orígens es remunten a l'any 1989. Tot va començar quan uns quants festers alcoians de la filà Realistes amb inquietuds musicals decidiren tirar endavant. Formaren un nombrós grup i s'iniciaren en l'àrdua lluita del solfeig i la digitació. D'aquesta manera apareix el primer grup de dolçainers a Alcoi. Avui, afortunadament, ja en som més.

 

Decidits i animats fem la primera actuació en Abril de 1990. Eixim acompanyant a la esquadra de festers Realistes del mateix any. Sabíem que era una aposta difícil en un grup amb poca experiència, però tots s'aventurarem sabent que amb el temps s'aconseguiria un bon nivell en un món no massa conegut en aquell moment a Alcoi.

 

 

Després d'aquesta primera experiència musical, el grup es replanteja el seu futur i incorpora com objectiu primordial i principal l'estudi e interpretació de la nostra música popular a partir d'instruments tradicionals. Des d'aquestos moments, deixem d'estar vinculats totalment a la filà Realistes, tot això sense perdre la gran amistat i harmonia que segueix unint a les dues entitats. 

El grup segueix creixent en quantitat i qualitat, adquirint entitat pròpia i autònoma. Comencem una segona etapa en la que s'obrin escoles de percussió i dolçaina dirigides per membres qualificats d'aquestos instruments. 

Sense adornar-se'n, s'ha establit un grup estable musical, en el que prevaleix a més de la música la bona sintonia i relació entre els seus membres. Toquem i encara s'ho passem be de veritat.

Són molts els actes en els que participem cada any: despertades, cercaviles, processos, correfocs, festes de moros i cristians, etc. Algunes d'elles molt singulars, com el tocar entre muntanyes o en entrades a coves. Últimament hem volgut desenvolupar i anar un poc més enllà en la nostra música i hem fet i estem preparant xicotets concerts i espectacles en els que incorporem nous instruments i nous estils de música. Tot un repte en el que el grup està posant molta il·lusió i entusiasme.

Joomla Templates by Joomla51.com