• Concert comiat Al Tall
  • Aplec danses Castelló
  • Festifolk Mugardos
  • Processó
  • 24 hores
  • Intercanvi Gaiteros de Morella
  • Santa Cecília
  • Concert comiat Al Tall
  • Nanos i gegants
  • 24 h d'Alcoi
  • Nanos i gegants

I concert de música festera. Dissabte 17 de març 2018. 18:30h Teatre Salesians d'Alcoi.

concierto música festera

 

"VOLGUDES"

Versió per a colla de dolçainers i percussió de la marxa homònima per a banda que en 2012 va encarregar Jordi Garcia, Capità de la filà Cids d’Alcoi, per a les seues filles i la seua dona, favorites del capità, i que a més a més va obtindre el 1r premi i premi del públic al 8è Concurs de Composició Fco. Cerdà de l’Olleria. Aquesta versió que huí estrenem, ha sigut una comanda de la mateixa Filà Cids per a ser interpretada a l’entrada de 2018 acompanyant a les Gimenes de la filà.

 

"DRAPS BRUTS"

Ballet per a Colla de Dolçaines i Percussió del Compositor de Cocentaina Fco. Valor Llorens. Va ser composat per al seguici de l’Alferes Cristià de la Filà Alcodians d´Alcoi 2007, Ricardo Pons Sala, bon dolçainer i amic personal del compositor. Fou estrenat per la colla de la qual és membre el mateix Ricardo: “La Degollà d´Alcoi”. La música vol representar una estampa típica dels antics pobles mediterrànis com és “ El Llavador del Poble” d´ahí el nom “Draps Bruts”. L´obra comença a mode de pasacarrer amb un solo de dues dolçaines que representen a la xicona que camina pel poble amb el mocador ple de Draps Bruts en direcció al llavador; la peça evoluciona amb unes amalgames i ritmes frenètics que volen reflectir la impotència que sent la xicona a l’arribada al llavador i al veure que no té lloc per a poder llavar perquè ja està ben ple de gent… Com acabarà la història...?

"EL BALL DEL MORET"

Versió per a colla de dolçainers i percussió, arranjada per el mestre dolçainer Hipòlit Agullò, de la marxa homònima per a banda del Contestà Gustavo Pascual Falcó, marxa composada en 1936 i estrenada per la Unió Musical Contestana, és una de les marxes més conegudes de l’universal autor del pasdoble Paquito el Xocolatero, destaca per la seua senzillesa i les seues melodies evocadores, és per això que la gent del poble al escoltar-la li va donar un altre nom a la mateixa: Un Moret Plorant.

"PASSACARRER DE LA MUMEROTA"

Cercavila del Compositor Murer Jose Rafael Pascual-Vilaplana, va ser composada en 1996 i dedicada a Aida Pascual i Juan Verdú, membres del grup de dolçaines “La Mumerota” de Benimarfull. Es una de les composicions per a colla de dolçainers més interpretada de l’autor.

"ALFERES I DOLÇAINER"

Alferes i dolçainer d'Antoni Lloret peça interpretada conjuntament pels quatre grups que participen en aquest concert de música festera. Grup de Dolçaines i Tabals Barxell, Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta, Grup de Dolçainers i Percussió Rebuig i Grup de Dolçainers i Tabaleters La Degollà.

Joomla Templates by Joomla51.com